ISPIT ZA VATROGASNA ZVANJA

Nakon provedenih programa osposobljavanja u organizaciji VZO Velika Kopanica, za vatrogasna zvanja „Vatrogasac“ i „Vatrogasni dočasnik“ koja su trajala od 09. Ožujka 2015.godine po planiranom rasporedu, održani su ispiti 19.04.2015.godine u prostorijama DVD-a Velika Kopanica  slijedećim redoslijedom:

U 12,00 sati održan je pismeni, a potom i vježbovni dio ispita za 33 od ukupno 37 prijavljenih kandidata za zvanje „VATROGASAC“ (4 kandidata nisu ostvarili pravo na izlazak na ispit zbog nedovoljnog dolaska na predavanja i vježbe) i to:

 • 4 kandidata iz DVD-a Beravci
 • 4 kandidata iz DVD-a V.Kopanica
 • 5 kandidata iz DVD-a Sikirevci
 • 5 kandidata iz DVD-a Vrpolje
 • 7 kandidata iz DVD-a Oprisavci
 • 4 kandidata iz DVD-a Čajkovci
 • 2 kandidata iz DVD-a Donji Andrijevci
 • 2 kandidatkinje iz DVD-a Gundinci

Od 33 kandidata, ispit je položilo sa prosječnom ocjenom vrlo dobar, 29 kandidata, a 4 kandidata se upućuju na popravni ispit iz teoretskog djela, koji će biti proveden najkasnije za 10 dana od provedbe prvog ispita.

U 13,00 sati održan je usmeni ispit, a potom i vježbovni dio ispita za 14 od ukupno 21 prijavljenog kandidata za zvanje „VATROGASNI DOČASNIK“ (7 kandidata nije ostvarilo pravo na izlazak na ispit zbog nedovoljnog dolaska na predavanja i vježbe) i to:

 • 5 kandidata iz DVD-a Oprisavci
 • 3 kandidata iz DVD-a Gundinci
 • 3 kandidata iz DVD-a Vrpolje
 • 1 kandidat iz DVD-a V.Kopanica
 • 1 kandidat iz DVD-a Jaruge
 • 1 kandidat iz DVD-a Divoševci

Od 14 kandidata, ispit je položilo sa prosječnom ocjenom vrlo dobar, 12 kandidata, a 2 kandidata se upućuju na popravni ispit iz teoretskog djela, koji će biti proveden najkasnije za 10 dana od provedbe prvog ispita.

Ispiti su provedeni pod budnim okom komisije i predavača u sastavu:

– Voditelj osposobljavanja i član komisije zapovjednik VZO-a Antun Petrašević vatrogasni časnik I klase, – DVD V.Kopanica

–  Matija Vukasović vatrogasni časnik I klase,- DVD Beravci

–  Franjo Kovačević vatrogasni časnik,- DVD V.Kopanica

–  Svjetlana Zečević, pristup.oec, vatrogasna časnica, – DVD V.Kopanica

–  Slaven Vidaković, dipl.oec, vatrogasni časnik, – DVD Divoševci

–  Perica Zečević, vatrogasni časnik – administrator  – DVD V.Kopanica

Pri provedbi vježbovnog djela osposobljavanja sudjelovali su Josip Glavačević vatrogasni dočasnik, DVD Beravci i Damir Divić vatrogasni dočasnik, DVD V.Kopanica, kojima se zahvaljujemo na pomoći.

Svim novo ispitanim i osposobljenim Vatrogascima i Vatrogasnim Dočasnicima, posebne čestitke i puno uspjeha u obavljanju vatrogasne djelatnosti uputila je Načelnica općine Velika Kopanica gđa Ružica Vukovac , a čestitkama se pridružio i predsjednik VZO V.Kopanica Ivica Kurtušić, kao i domaćin predsjednik DVD-a Velika Kopanica Ivica Kovačević.

Nakon mukotrpnih i teških pitanja iz teorije kao i nakon vježbe organizator je uz pomoć svih nazočnih pripremio osvježenje i malu zakusku kao zahvalu svima koji su svoje vrijeme utrošili na osposobljavanje.

Svima osposobljenim novim vatrogascima i vatrogasnim dočasnicima VZO V.Kopanica izdati će Uvjerenja i  Diplome o osposobljenosti sukladno Pravilniku na propisanom obrascu.

Svima položenim vatrogascima i vatrogasnim dočasnicima sve čestitke i puno uspjeha u obavljanju vatrogasne djelatnosti u matičnim društvima želi VZO V.Kopanica zajedno sa voditeljem osposobljavanja Antunom Petrašević i predavačima.

Predsjedništvo i Zapovjedništvo

VZO V.Kopanica

U galeriji možete pogledati kako su tekli ispiti: