Proslava zaštitnika vatrogasaca Sv.Florijana

Dana 03. svibnja 2015.godine po već ustaljenom redu tradicionalno u organizaciji VZO Velika Kopanica, a u domaćinstvu DVD-a Divoševci sa početkom u 09,00 sati obilježen je dan zaštitnika Vatrogasaca SV.Florijana.

Proslavi su bili nazočni članovi članica VZO-a i to: DVD Divoševci, DVD M.Kopanica, DVD Beravci i DVD V.Kopanica.

Proslava je započela mimohodom vatrogasaca od doma DVD-a Divoševci do crkve SV.Filipa i Jakova gdje su svi vatrogasci prisustvovali svetoj misi koju je predvodio vl. Vlado Mandura, a koji se u svojoj propovijedi osvrnuo i na vatrogasce koji bi trebali biti primjer dobrote koju promoviraju svojom tradicijom i humanim radom radi pomaganja ljudima u potrebi, te za usporedbu naveo kako su vatrogasci jedna loza na Božjem trsu koju treba čuvati i njegovati da daje plodove, a nikako zapustiti da se suši.

Nakon svete mise u prostoru vatrogasnog doma DVD-a Divoševci održana je svečana sjednica koju je uveličala načelnica Općine Velika Kopanica gđa. Ružica Vukovac te se prisutnim obratila sa par riječi potpore.

Sve nazočne pozdravio je predsjednik VZO-a Ivica Kurtušić, zatim zapovjednik VZO-a Antun Petrašević, a u ime domaćina DVD-a Divoševci dobrodošlicu i ugodno druženje zaželio je tajnik DVD-a Divoševci i zamjenik predsjednika VZO-a Krunoslav Zdunić.

U sklopu svečanosti zapovjednik VZO-a A.Petrašević sa tajnikom VZO-a P.Zečević podijelio je diplome i uvjerenja o stečenim zvanjima nakon provedenih osposobljavanja u organizaciji VZO-a V.Kopanica.

I na kraju članovi DVD-a Divoševci za sve prisutne priredili su osvježavajuća pića i mali domjenak u skladu sa svojim skromnim mogućnostima.

U ime predsjedništva i zapovjedništva VZO-a V.Kopanica od srca se zahvaljujemo članovima DVD-a Divoševci na ugodnom druženju.