14. Redovna izvještajna i izvanredna izborna sjednica skupštine VZO-a

Dana 21. ožujka 2015. godine sa početkom u 19,00 sati u vatrogasnom domu DVD-a Mala Kopanica, u Maloj Kopanici održana je 14. redovna izvještajna i izvanredna izborna godišnja sjednica skupštine VZO Velika Kopanica. Na skupštini su bili nazočni, uz 21 člana skupštine VZO-a iz DVD-a V.Kopanica, DVD-a Beravci, DVD-a Divoševci i DVD-a Mala Kopanica, Načelnica općine Velika Kopanica gđa Ružica Vukovac, njezin zamjenik gosp. Jozo Jurkić, te predsjednik VZŽ Brodsko-posavske županije gosp. Milan Šulter.

Zbog privatno-poslovnih obveza Predsjednik VZO-a Slaven Vidaković (DVD Divoševci), podnio je ostavku, koja je iznenadila sve članove i članice VZO-a. Zbog ostavke predsjednika te izmjene članova predsjedništva i zapovjedništva i ostalih tijela Zajednice sjednica skupštine je morala biti i izvanredna izborna.

Nakon provedenih izvanrednih izbora na mandat do prve redovne izborne sjednice skupštine Zajednice izabran je Ivica Kurtušić (DVD Beravci), a za njegovog zamjenika Krunoslav Zdunić (DVD Divoševci). Novi članovi predsjedništva su Krunoslav Zdunić (DVD Divoševci) i Matej Vidaković (DVD Divoševci). Novi član zapovjedništva VZO-a je Dvor Vidaković (DVD Divoševci), novi član Nadzornog Odbora je Mario Lolić (DVD Beravci), novi član Suda časti je Davor Vidaković (DVD Divoševci).

Novoizabranom predsjedniku Ivici Kurtušić koji je izabran jednoglasno svih članova skupštine čestitke i puno sreće u radu izrazili su Načelnica Ružica Vukovac, predsjednik VZŽ -a Milan Šulter i svi članovi skupštine.

Sada bivšem predsjedniku VZO-a Slavenu Vidaković se zahvaljujemo na njegovom radu kao predsjedniku VZO-a Velika Kopanica, jer je za njegovog jednogodišnjeg mandata puno postigao u razvoju Zajednice, pokrenuo je WEB stranicu, Facebook profil, postiglo se puno na međusobnoj suradnji svih članica i članova Zajednice u smislu zajedničkih organizacija određenih aktivnosti pa i organizacije 1. Zimskog KUP-a VZO-a V.Kopanica koji je uspješno održan 17. 01.2015.godine. Od članova Zajednice i predsjedništva sada bivšem predsjedniku upućujemo izraze Zahvalnosti i nadamo se da će na novom poslu u Zagrebu biti uspješan kao i do sada.

Osim izbora novog predsjednika i novih članova tijela Zajednice, Skupština je usvojila sva izvješća o radu Zajednice za 2014.g. te potvrdila plan rada i plan prihoda i rashoda za 2015. godinu.

Usvojen je novi statut Zajednice koji je usklađen sa novim Zakonima, te će kao takav biti proslijeđen u Ured državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji na potvrdu.

Skupština je također na prijedlog predsjedništva usvojila i izgled amblema Zajednice koji je ugrađen u novi Statut Zajednice. Grafički dizajn amblema djelo je sada bivšeg predsjednika Slavena Vidaković, koji se potrudio da amblem bude prihvatljiv svima.

Amblem VZO-a

Temeljem odluke predsjedništva VZO-a Predsjednik Slaven Vidaković je uručio zahvalnice VZO-a za poseban doprinos i potporu u vatrogastvu Općini Velika Kopanica, te članovima za tehnička i informatička rješenja koja su korištena u provedbi vatrogasnih natjecanja, Goranu Srša i Ivici Kurtušić.

Na kraju skupštinu su pozdravili prvo predsjednik VZŽ gosp. Milan Šulter, a potom načelnica Gđa Ružica Vukovac. Na kraju sada bivši predsjednik Slaven Vidaković se zahvalio na suradnji, a potom novo izabrani Predsjednik Ivica Kurtušič zahvalio se svima na ukazanom povjerenju, te dodao da će ukazano povjerenje u povjerenom mandatu nastojati opravdati.

Nakon što je predsjednik radnog voditeljstva zaključio sjednicu skupštine, članovi DVD-a Mala Kopanica su priredili malu zakusku za sve sudionike na sjednici skupštine VZO-a Velika Kopanica, te im se zahvaljujemo na tome.

Predsjedništvo VZO Velika Kopanica