Završen projekt nadogradnje Ford Rangera DVD-a Velika Kopanica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Kopanica završila je projekt nadogradnje Vatrogasnog vozila marke Ford – Renger kojeg smo od HVZ-a, uz potporu VZ Brodsko-posavske županije, dobili iz projekta nabavke vozila financiranim iz OKFŠ tijekom 2021.godine.

Nadogradnja vozila je ostvarena uz veliku potporu Općine Velika Kopanica, Načelnika općine gosp. Ivana Meteš, Općinskog vijeća Opčine Velika Kopanica, svih vijećnika na čelu sa predsjednikom općinskog vijeća gosp. Tomislavom Jagić, kojima se ovim putem zahvaljujemo.

U vozilo je ugrađen naš VT modul 200 barski marke Oertezen sa rezervoarom vode od 100 l i pjenila od 5 litara. U voziluse također nalaze dva aparata za zaštitu dišnih organa marke Drager i dvije rezervne boce. Od opreme još je ugrađeno dvije tlačne cijevi “D”, jedna tlačna cijev “C”, prelaznica C-D, dvodjelna razdjelnica C2D. ručni razvalni alat tip “Halligan”, sjekira, kljućevi, jedan aparat CO2, i jedan aparat P9. Na vozilo je ugrađeno vitlo sa zaštitom.

Nadamo se da ćemo vozilo kao takvo rijetko koristiti, a isto je stavljeno u funkciju.

Još jednom Hvala svima koji su pomogli da se ovaj projekt završi i stavi u funkciju za dobrobit svih nas.

Zahvaljujemo se djelatnicima firme DuTrax iz Radoboja na odlično odrađenoj nadogradnji sve je odlično odrađeno po našim zahtjevima i bolje od traženog. Posebno želimo istaknuti ugradnju našeg Modula Oertezen 200 kojeg su na vrlo prikladan i dostupan naćin ugradili u vozilo.

Preporučamo svim Vatrogasnim organizacijama da se mladoj ekipi firme DuTrax obrate sa punim povjerenjem i sve što budu željeli ekipa će ispuniti čak bolje od očekivanog.

Posebna zahvala za ovaj projekt ide našoj Opčini Velika Kopanica, Načelniku Općine gosp.Ivanu Meteš, Predsjedniku Općinskog vijeća gosp. Tomislavu Jagić i svim Općinskim Vijećnicima koji su odobrili financiska sredstva za ovaj projekt bez kojih ovoga svega ne bi bilo.

Hvala u ime DVDa Velika Kopanica.