Intervencija br. 1-2015 – Požar dimnjaka

dimnjak

Dana 17. veljače 2015. godine u 17,44 sati DVD Velika Kopanica zaprimila je dojavu od Centra 112 iz Sl.Broda da je došlo do požara dimnjaka na obiteljskoj kući u Velikoj Kopanici ul.V.Nazora 35, kod obitelji Perković.
Brzom intervencijom članovi Operativne postrojbe DVD-a izašli su na mjesto dojave u 17,55 sati, te izvršili pregled prostora tavana i samog dimnjaka koji je bio u plamenu. Kako je dimnjak dobro sazidan i izoliran, te nije prijetilo da će se požar iz dimnjaka proširiti na krovnu konstrukciju obiteljske kuće, članovi postrojbe su preventivno nadzirali gorenje do 19,00 sati kada se daljnjim pregledom utvrdilo da je požar ugašen i da nema više potrebe za daljnjom intervencijom. Operativna postrojba je na mjesto požara izašla sa dva vozila i 5 vatrogasaca. Na sreću ukućana nije nastala materijalna šteta.

NAPOMENA: Molimo sve građane da vode računa o dimnjacima i da ih redovito čiste jer upravo neredovitim čišćenjem dolazi do požara dimnjaka koji u većini slučajeva rezultiraju i većim požarima obiteljskih kuća.

Operativna postrojba DVD-a, Zapovjednik Damir Divić.